مزایا و معایب پشم سنگ

مزایا و معایب پشم سنگ

اساس و پایه تولید پشم سنگ، سنگ بازالت طبیعی است که ساختار این متریال عایق را با ویژگی های کیفی بی شماری همراه می کند. مزایا و معایب پشم سنگ تا حد قابل توجهی به متریال تشکیل دهنده آن مربوط می شود و خواص موجود در آن سبب ایجاد خاصیت عایق صوتی و عایق حرارتی در این محصول شده است. برخی از مهمترین مزایا و معایب استفاده از این متریال را در ادامه بررسی می کنیم.

مزایای پشم سنگ

متریال پشم سنگ یکی از پرطرفدارترین عایق های صوتی و حرارتی موجود در بازارهای فروش است. کیفیت این الیاف در کنار ویژگی های کیفی ساختار این محصولات سبب افزایش استقبال از آن در بازارهای فروش شده است. برخی از مزایای کیفی و کمی این محصولات را در زیر مشاهده می کنید.

  • خاصیت ضد آتش: تحمل دمایی عایق پشم سنگ تا 750 درجه می باشد. این عایق در مقابل آتش مقاوم بوده و شعله ور نمی شود. لذا این عایق را می توان در سازه های فلزی به کار برد تا در صورت بروز حریق برای سازه مشکلی ایجاد نکند.
  • ضریب انتقال حرارت پایین: عایق پشم سنگ نسبت به سایر عایق های حرارتی ضریب انتقال حرارت پایین تری دارد.
  • طبیعی بودن: پشم سنگ از جنس سنگ های اتشفشانی(بازالت) بوده و کاملا طبیعی می باشد. لذا هیچ گونه مضررات شیمیایی ندارد و در صورت حریق گازهای سمی از خود متساعد نمی کند.
  • مقرون به صرفه بودن: پشم سنگ نسبت به سایر عایق ها ارزان تر بوده و هزینه کمتری را در بردارد.
  • مقاومت در برابر رطوبت: این نوع از عایق در مقابل رطوبت، مقاوم بوده و توانایی جذب بالایی دارد. از کف خوردگی و آسیب های ساختمانی ناشی از رطوبت جلوگیری می کند.
  • عمر طولانی: پشم سنگ نسبت به سایر عایق ها عمر طولانی تری دارد و می تواند بین پنجاه تا صد سال عمر کند.
  • سازگاری با محیط زیست: این عایق به سازگاری با محیط زیست معروف است.
  • نصب آسان: در هنگام نصب مشکلی پیش نخواهد آمد.
  • قابل بازسازی و استفاده دوباره: پشم سنگ قابل ترمیم و بازساری است و می توان دوباره از آن استفاده کرد.

خرید انواع پشم سنگ و لیست قیمت

ضد آتش بودن پشم سنگ

یکی از مهمترین مزایای کیفی استفاده از پشم سنگ، مقاومت حرارتی بالای این محصول است. این ویژگی به صورت مستقیم بر استحکام فشاری این محصول تاثیر می گذارد. هر چه مقاومت عایق در برابر حرارت بیشتر باشد، مقاومت تنشی آن نیز افزایش می یابد. عایق پشم سنگ یک متریال ضد آتش بوده و در برابر این آسیب ها در طبیعت مقاومت بالایی به همراه دارد. این متریال عایق در سازه های فلزی به میزان بالایی مورد استفاده قرار گرفته و کارایی قابل توجهی در این حوزه دارد.

طبیعی بودن الیاف پشم سنگ

متریال پشم سنگ یک عایق صد در صد طبیعی بوده که بدون وجود آسیب های شیمیایی ساخته شده است. به همین خاطر عوارض استفاده از عایق های شیمیایی و صنعتی را به همراه ندارد. همین ویژگی سبب برتری این عایق ها نسبت به سایر متریال موجود شده است. در ساختار این الیاف سنگ های آتشفشانی وجود دارند. به همین خاطر خواص مقاومت این سنگ ها در الیاف پشم سنگ نیز به وجود آمده اند. این ویؤگی به بهبود وضعیت عمر مفید پشم سنگ می شود.

قیمت به صرفه عایق پشم سنگ

پشم سنگ در میان عایق های ارزان قیمت در عرصه های صنعتی جای می گیرد. به همین خاطر بسیاری از صنعتگران برای کاهش هزینه های پروژه های خود از این متریال عایق استفاده می کنند. متریال پشم سنگ در عین حال که با قیمت به صرفه خرید و فروش می شوند، کیفیت و ماندگاری طولانی مدتی دارند.

شما می توانید در بازارهای فروش، رنج قیمتی متنوعی برای خرید این محصولات پیدا کنید. این الیاف گاها به همراه روکش های فلزی ارائه می شوند که قیمت کار را کمی افزایش می دهند. این الیاف در طول مدت استفاده نیازی به تعمیرات و جایگزینی نخواهند داشت. به این ترتیب هزینه های استفاده از آن ها در طولانی مدت کاهش می یابد.

نصب ساده و سریع الیاف پشم سنگ

نصب ساده و آسان الیاف پشم سنگ نیز مزایای بی شماری برای شما به همراه دارد. شما می توانید با استفاده از چند تکنیک ساده به صورت انفرادی برای نصب آن ها اقدام کنید. با این وجود برای نصب پشم سنگ در برخی از محیط های خاص نیاز به کمک و راهنمایی کارشناسان خواهید داشت. نصب سریع الیاف پشم سنگ سرعت عمل اجرایی پروژه های ساختمانی، عمرانی و… را افزایش می دهد.

مزایا و معایب پشم سنگ

قابلیت بازیافت الیاف پشم سنگ

با بررسی مزایا و معایب پشم سنگ انتخاب بهتری در میان این متریال خواهید داشت. قابلیت بازیافت الیاف پشم سنگ یکی از مهمترین ویژگی های کیفی این محصولات به شمار می رود. با وجود این ویژگی شما می توانید بدون نگرانی از آسیب های زیستی محیطی مواد عایق، الیاف پشم سنگ را در محل مورد نظر به کار ببرید. این متریال از طبیعت هستند و دوباره به طبیعت باز می گردند. الیاف پشم سنگ پس از استفاده قابلیت ترمیم دارند و به چرخه صنایع تولیدی باز می گردند. به همین خاطر یکی از بهترین متریال برای ساخت محصولات صنعتی به شمار می روند. این عایق ها به دلیل سازگاری با محیط زیست با استقبال بالایی در میان حامیان طبیعت رو به رو شده اند. برای آگاهی از تولید پشم سنگ به اینجا راجعه کنید.

دوام بالای الیاف پشم سنگ

با استفاده از الیاف پشم سنگ تا سال های سال نیازی به تعویض الیاف عایق ساختمان خود نخواهید داشت. این متریال در بهترین حالت 50 سال عمر می کنند. به همین خاطر کاربران در طول سال های استفاده از این متریال با مشکلی رو به رو نخواهند شد.

مقاوم در برابر رطوبت

اگرچه رطوبت مستقیم گاها مشکلاتی در الیاف پشم سنگ به وجود می آورد، اما توانایی جذب بالای الیاف پشم سنگ مانع از نفوذ رطوبت به سازه های ساختمانی و تجهیزات صنعتی می شود. به این ترتیب ساختمان شما در برابر کف خوردگی و آسیب های ناشی از رطوبت استحکام اولیه خود را حفظ خواهد کرد.

مهمترین معایب پشم سنگ

با ارزیابی مزایا و معایب پشم سنگ می توان در خصوص انتخاب این محصولات تصمیم هوشمندانه تری گرفت. به طور کلی استفاده از پشم سنگ به نسبت سایر عایق های صنعتی مزایای بیشتری دارد از طرفی باید دانسیته پشم سنگ را در نظر گرفت؛ اما همواره برخی محدودیت ها در کنار مزایای کیفی مربوطه وجود دارند. برخی از این موارد محدود را در زیر مشاهده می کنید:

  1. استفاده از پشم سنگ در برخی موارد آسیب هایی در بدن افراد به وجود می آورد. در صورتی که به بیماری هایی مانند آلرژی مبتلا هستید، از تماس الیاف پشم سنگ با دست خود پیشگیری کنید. این الیاف سبب ایجاد خارش در بدن افراد آلرژیک می شوند.
  2. الیاف پشم سنگ در برابر رطوبت خواص عایق قدرتمندی ندارد. به همین خاطر نصب آن ها در محیط های مرطوب گاها مشکلاتی به وجود می آورد. بهتر است برای حمل و نقل، نگهداری و نصب آن ها به این مولفه دقت داشته باشید.
  3. در بررسی مزایا و معایب پشم سنگ شرایط حمل و نقل این محصولات نیز مورد توجه قرار می گیرد. وزن بالا و حجم زیاد این متریال عایق محدودیت هایی در این زمینه ایجاد می کند و هزینه های حمل و نقل کالا را افزایش می دهد. با این وجود در صورتی که برای حمل این محصولات از وسایل نقلیه مناسب استفاده شود، تا حد قابل توجهی از بروز مشکلات پیشگیری خواهد شد.
  4. در فرایند نصب این عایق ها باید از برخی وسایل جانبی برای پیشگیری از نفوذ ذرات معلق در هوا به سیستم تنفسی استفاده شود. با این روش از معایب این متریال برای سلامت سیستم تنفسی نیز پیشگیری خواهد شد.
  5. الیاف عایق حرارت را انتقال نمی دهند و از گسترش آتش پیشگیری می کنند؛ با این وجود در تماس مستقیم با حرارت و آتش به سهولت می سوزند و آسیب می بینند.
  6. مقاومت کمی نسبت به آب دارد.
  7. اگر با آتش در ارتباط باشد به راحتی می سوزد.
  8. در حین استفاده ذرات زیادی تولید و در هوا پخش می شود و مشکلات تنفسی را ایجاد خواهد کرد.
مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *